Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί για τη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα που αγοράζουμε, προκειμένου να ξέρουμε πόσο σύντομα να τα καταναλώσουμε ή ακόμα και για το ποια τρόφιμα είναι αθάνατα καθώς δεν πρόκειται να λήξουν ποτε;
Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις 9 τροφές (συμπεριλαμβάνονται και υγρά) θα οποία δεν πρόκειται ποτέ να χαλάσουν.
- Μυλόξιδο: Αν αποθηκεύεται σε χώρο που δεν το βλέπει ήλιος τότε δεν χάνει τις ιδιότητες του και δεν θα λήξει ποτέ.
- Μέλι: Μπορεί να αλλάξει το χρώμα και η υφή του αλλά το μέλι αν είναι κλεισμένο ερμητικά σε βάζο μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες χρόνια.
- Ρύζι: Το γνωρίζετε ότι σε κατακόμβες στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν αποθήκες με ρύζι το οποίο μπορούσε να καταναλωθεί; Οπότε είναι σαφές ότι δεν ρύζι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια προσοχή γιατί πρέπει να είναι μακρυά από υγρασία.
- Αλάτι: Όταν διατηρείτε μακριά από υγρασία το αλάτι είναι «Αθάνατο».
- Σάλτσα Σόγιας: Αν η φιάλη που περιέχεται μέσα η σάλτσα σόγιας δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τότε παραμένει αναλλοίωτη, διαφορετικά αν ανοιχτεί έχει μικρή διάρκεια ζωής.
- Ζάχαρη: Όπως το μέλι, όταν φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένο δοχείο, η λευκή ή η καστανή ζάχαρη, δεν λήγει ποτέ.
- Ξερά Φασόλια: Αν είναι προφυλαγμένα από παράσιτα τότε τα φασόλια δεν λήγουν ποτέ. Βέβαια μετά από καιρό μπορεί να θέλουν περισσότερο βράσιμο αλλά η διατροφική αξία τους παραμένει η ίδια
- Σιρόπι Σφένδαμου: Εάν το διατηρήσετε σε κατάψυξη, το σιρόπι σφενδάμου δεν έχει ημερομηνία λήξης.
- Αλκοολούχα ποτά: Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να τελειώσετε ένα μπουκάλι που ανοίξατε γιατί το αλκοόλ δεν λήγει ποτέ. Ίσως να χάσει λίγο άρωμα αλλά η δύναμη του παραμένει αμετάβλητη.